Fiksna protetika

Fiksna protetika

Zob, ki potrebuje protetični nadomestek, lahko rekonstruiramo na več načinov.
V našem centru posebno pozornost namenjamo načinom, ki v polni meri zagotavljajo funkcionalno in estetsko rehabilitacijo zob.

Manjkajoče zobe lahko nadomestimo s klasičnim porcelanskim mostičkom, kjer je potrebno obrusiti najmanj dva zoba ob vrzeli. Manjkajoči zob je kot člen vpet med dve ali več porcelanskih kron, ki se ,ko je porcelanski mostiček izdelan, pričvrstijo s posebnimi cementi na obrušene zobe.

Kadar pacient želi ohraniti zobe nedotaknjene, mu v vrzel vstavimo implantat, ki nadomesti manjkajočo korenino. V naslednji fazi na njega pritrdimo porcelansko krono.

V DC Čelesnik smo klasično odtiskovanje nadomestili z digitalnim odtiskovanjem.

Kodiran scan zobovja, ki ga naredimo s posebno ustno kamero, prenesemo v  zobotehnični laboratorij, v katerem z računalniško vodeno modelacijo zob izdelamo s CNC stružnico. Z najsodobnejšo opremo v zobotehničnem laboratoriju izdelamo Cirkon monolitno ogrodje, posamično porcelansko monolitno krono, inlay ali onlay, PEEK bazo za delne in totalne proteze, začasne rešitve itd.

Zobozdravnik vam bo predlagal možne strokovno utemeljene protetične rešitve.

Povpraševanje

V kolikor se želite naročiti na termin pošljite povpraševanje ali nas pokličite na telefon 04 574 11 60. V najkrajšem možnem času vam bomo z veseljem odgovorili ali je izbran termin prost in potrdili datum in uro obiska.

SI-4260 Bled | Prešernova cesta 15 | Slovenija

Telefon: +386 4 574 11 60

Pokličite
Kako do nas