Plombe

Zdravljenje kariesa – konzervativa – plombiranje

Vzroki za nastanek kariesa so številni, med sabo prepleteni dejavniki (npr. prehranjevalne navade, zobne obloge, sestava sline itd.). Karies povzročajo kariogene bakterije.

Sodobne teorije o terapiji karioznih lezij narekujejo celosten pristop. Pomemben dejavnik, ki omogoča postavitev pravilne diagnoze in načrtovanje zdravljenja, je določitev bolnikovega tveganja za karies. Torej dolžnost zobozdravnika ni le plombirati pri kliničnem pregledu odkritih karioznih lezij – prav tako pomembno je ugotoviti in odstraniti dejavnike, ki povzročajo karies.

Dolžnost naših zobozdravnikov je slediti novostim pri načinih zdravljenja kariesa, novim plombirnim materialom in tehnikam plombiranja. Kariozno lezijo je pomembno odkriti čim prej, zato za odkrivanje zelo majhnih karioznih lezij uporabljamo najnovejši Zeissov mikroskop. Na ta način dolgoročno ohranjamo vaše zobe zdrave, hkrati pa zmanjšamo vaše stroške za obsežnejše rekonstrukcije zob. Ustrezne plombirne materiale boste izbrali sami, zobozdravnik pa vam bo pomagal z nasveti. V kolikor boste želeli plombiranje v lokalni anesteziji, bo plombiranje neboleče.

Povpraševanje

V kolikor se želite naročiti na termin pošljite povpraševanje ali nas pokličite na telefon 04 574 11 60. V najkrajšem možnem času vam bomo z veseljem odgovorili ali je izbran termin prost in potrdili datum in uro obiska.

SI-4260 Bled | Prešernova cesta 15 | Slovenija

Telefon: +386 4 574 11 60

Pokličite
Kako do nas