Po lepoto za ugodnješo ceno

Če Slovenci že gredo v tujino, večino je to v lastni režiji, največkrat zahajajo v bližnje in nam bolj znane države, kot so Hrvaška, Srbija, BiH, Makedonija, Madžarska in podobno. Le redki posamezniki pa, kot pravijo poznavalci, odhajajo tudi na zdravljenje kožnih bolezni na Kubo ali v Brazilijo na lepotno operacijo. Še redkejši pa so tisti, ki potujejo celo v Indijo, Indonezijo, na Filipine in na Kitajsko predvsem zaradi presaditev organov. V nam bližnjih državah se najpogosteje odločijo za obisk zobozdravnikov.

Cene se lahko razlikujejo tudi med ponudniki znotraj različnih držav. Slovenci bodo pri recimo srbskem ali hrvaškem zobozdravniku za zobni vsadek odšteli med 500 in 800 evri, na Madžarskem pa okrog 700 evrov. Gre le za ceno vsadka brez krone, ki navadno stane še od 200 do 500 evrov. V agenciji Capris Time ponujajo zobni vsadek že za 550 evrov, zob iz titana za 170 in iz cirkonija za 250 evrov. Poleg tega da so stroški nižji, je poseg možen v kratkem času. Če vas ne vleče na izlet v tujino in ste zadovoljni že s kremno rezino in pogledom na jezero z otočkom, potem vas bo v blejskem Dentalnem centru Čelesnik vsadek stal od 750 do 800 evrov.

Res pa je, da se boste morali na Bled vrniti večkrat. Medtem ko bolgarski zobozdravniki vgradijo vsadke in krone v štirih dneh, pa ta proces pri Čelesniku traja dlje. “Večina turistov, ki potujejo k zdravnikom v tujino, gre zaradi večjih posegov, pri čemer pogosto pričakujejo rezultate skoraj čez noč. Glavno vodilo, ki ga upoštevamo, je doktrina, zato vse posege skrbno načrtujemo in jih končamo šele, ko so tkiva ozdravljena, kar pa traja lahko tudi do šest in več mesecev.

Večinoma je potrebna predpriprava, nato čas, da se tkivo pozdravi, šele potem lahko začnemo k protetiko,” pojasnjuje stomatolog Rok Čelesnik. Večina pacientov si sicer želi do novega nasmeha v nekaj dneh, a po njegovem mnenju se s hitenjem povečujejo možnosti zapletov. “V takšnih primerih ne gre več za zdravstvo, ampak za posel,” še dodaja.

Vir: www.finance.si

Pokličite
Kako do nas